Alku esittely

Minä, Mervi-Annika (-84) olen sivujen ylläpitäjä ja omistan kennelnimen Mernika’s. Kennelnimi Rautsin kuuluu avopuolisolleni Mirkolle (-73). Lisäksi perheeseemme kuuluu minun kolme lastani Jere (-05), Janette (-06) ja Jimi (-08), sekä Mirkon lapset Janika (-96) ja Miro (-98), jotka tosin asuvat jo omillaan.

Asumme omakotitalossa Seinäjoella, Kourassa. Pihastamme lähtevät mahtavat lenkkeilymaastot suoraan metsään ja autotietkin ovat sen verran kaukana, että koiria voi huoletta pitää pihassa vapaana.

Koiria meillä on kotona 6. Dalmatiankoirat Diana (Moppekerhon Angelique), Camilla (Mernika’s Adventin Avra), Alfa (Mernika’s Adventin Alfa) ja Meghan (Mernika’s Diamonds For This Princess). Sekä pitkäkarvaiset saksanpaimenkoirat Wilma (Octifein Pearl) ja Leidi (Dosmarin Dark Lady). Lisäksi meillä on kissa ”Masmas”.

Sijoituksessa meillä on 3 dalmisnarttua, Mernika’s Energy From G-Forces ”Oodi” ja Mernika’s First Beautiful Thing ”Beela” ja Spotpower Pennywise ”Lila”, joka on Dianan pojantytär. Sijoitukseen jäi myös pitkäkarvainen saksanpaimenkoiranarttu Rautsin Sparkling Sunshine ”Breda”, joka on Wilman tyttärentytär.

Koirien kanssa harrastamme pääsääntöisesti näyttelyissä käyntiä. Silloin tällöin meitä näkee myös kisakentillä, varsinkin jos kyseessä on jokin luonnetta kuvaava koe. Lisäksi päivittäiset lenkit joko pyöräillen tai metsässä rämpien kuuluvat normipäiväämme.

Kesäisin vietämme paljon aikaa mökillämme Ähtärissä, missä koirat saavat juoksennella ja uida vapaasti tai vain rentoutua auringonpaisteessa.

mökki 011

Kasvatuksesta olen ollut kiinnostunut jo vuosia. Kasvattajan peruskurssin kävin syyskuussa -09 ja kesäkuussa 2010 minulle myönnettiin kennelnimi Mernika’s. Vasta nyt minulla on koiria, joilla voin tätä unelmaa toteuttaa. Mirko suoritti kasvattajan peruskurssin huhtikuussa 2016. Mirkolle myönnettiin kennelnimi Rautsin syyskuussa 2016.

Jalostuksessa painotamme terveyttä ja luonnetta, erittäin tärkeää on myös rodunomainen ulkomuoto ja rakenne. Käytämme jalostukseen vain virallisesti terveiksi todettuja sekä MH-luonnekuvattuja ja/tai luonnetestattuja narttuja (pl. korona-vuosi jolloin E-pentueen emän MH peruttiin kahdesti), joilla myös useita arvosteluja rakenteen osalta!

Olemme jäseninä seuraavissa yhdistyksissä:

  • Suomen Kennelliitto
  • Dalmatiankoirat- Dalmatinerna ry.
  • Saksanpaimenkoiraliitto ry.
  • SPL Seinäjoki
  • Seinäjoen Kennelkerho ry.

YHTEYSTIEDOT

Kennel Mernika’s

Mervi-Annika Jokipii
Ylijoentie 132
61160 Koura
gsm: +35845 676 1179
email: mervi.jokipii(at)luukku.com

Kennel Rautsin 

Mirko Kangas-Rautio
Ylijoentie 132
61160 Koura
gsm: +35850 395 2293
email: mirko73(at)luukku.com

Jos kysyt pennusta sähköpostitse, mainitse mielellään ainakin seuraavat asiat:

– koko nimi ja asuinpaikkakuntasi
– minkä tyyppistä pentua etsit
– aikaisempi kokemus koirista
– mitä aiot harrastaa koiran kanssa
– keitä muita on perheessäsi

HUOM! Ostamalla pennun meiltä, sitoudut viemään koiran virallisiin luustokuviin (lonkat, kyynärät, selkä LTV VA SP ja olat) viimeistään koiran ollessa 2v!

Emme vastaa tekstiviestikyselyihin!

Joka pentueesta sijoitamme vähintään yhden lupaavan nartun. Lisäksi katsomme jatkuvasti ”sillä silmällä” muihin kenneleihin tulevia yhdistelmiä sekä Suomesta että ulkomailta. Koska koiralukumme kotona olevien koirien osalta on täynnä, niin mahdollisia sijoituskoteja etsimme jatkuvasti. Sijoituskoteihin toivoisimme voivamme tutustua hyvissä ajoin etukäteen ennen pentueen syntymää. Sijoitussopimus tehdään aina Kennelliiton sopimuspohjalla.

Mikäli siis koet, että voisit tarjota kodin sijoituspennulle, ota rohkeasti yhteyttä! Näyttelyinnostus katsotaan eduksi!